Minden évben legalább egyszer előfordul, hogy náthás, influenzás tünetek vesznek le a lábunkról minket.  Lehet, hogy egy enyhébb nátha, vagy egy erősebb influenzavírust kaptunk el. Mit tehetünk, ha nem szeretnénk rögtön orvoshoz menni vele?

A kiváltó okra, a vírusokra az antibiotikumok nem hatnak. Ezért felesleges a rendelőben várakozva esetleg újabb fertőzést elkapni. Ilyenkor a szervezetnek arra van szüksége, hogy otthon maradva, pihenve kúráljuk magunkat, ezzel elkerülve az esetleges szövődményeket, melyekre aztán később aztán tényleg antibiotikumot  szedhetünk.

Sok ember nem is gondolja, hogy a fél évvel későbbi puffadása, emésztési, ízületi problémái, stb.. egy korábbi (lehet, hogy) felesleges antibiotikum kúra utóhatásai. Ezért érdemes átgondolni, hogy megpróbálunk-e elsősorban természetes szerekkel kigyógyulni a bajunkból!

Kezdjünk el dolgozni a mielőbbi gyógyulásért! Többek között az alábbi gyógymódok állnak rendelkezésünkre, melyekben ha bízunk és kúraszerűen alkalmazzuk őket, biztos, hogy könnyebben meggyógyulunk.

Gyermekek esetében különösen fontos, hogy segítsünk rajtuk, ezért kisgyermekes anyukáknak is ajánlom figyelmükbe ezeket a lehetőségeket:

-Az unalomig ismételt ” Igyunk sokat!” szabály.  Ilyenkor még fontosabb a napi kb, 2,5 l folyadék (lehetőleg tisztított víz, gyógytea) elfogyasztása.

Légutak tisztítása . A gyógyszertárakban kapható tengervizes orrsprayk naponta 4-5* történő használata. Ha túl drágának találjuk, készítsünk házilag sóoldatot (2dl vízbe egy mokkáskanál nem jódozott, sima konyhasó v. himalája só),  és egy 30 ml-es gyógyszertárban kapható fecskendővel bátran tisztítsuk orrüregeinket! Csecsemőknek elég 1-2 csepp is, néhány perces várakozás után a fellazult váladék könnyebben eltávolítható.

-Aromaterápia. Ha van párologtató mécsesed,(ha nincs, szerezz be egyet J) pár csepp eukeliptusz, teafa, menta olaj vízben párologtatva jótékony hatású.  Ez amúgy is kellemes téli időszakban, fertőtleníti a levegőt. Más illatokkal is használhatod, ha nem vagy beteg.  Gyermekekkel vigyázat, mert túl nagy mennyiség esetleg pont hogy irritálhatja a légutakat, 2-3 csepp is elegendő!

A mellkasra is kenhetünk különböző gyógyszertárakban kapható kámforos-mentolos kenőcsöket, de némelyeket (tigris balzsam pl.) néhány száz forintért beszerezheted a  kínai üzletekben, felesleges neten drágán megrendelni..

Homeopátiával együtt ne alkalmazzunk kámfor, mentol tartalmú készítményeket, befolyásolják a hatását!

C-vitamin emelt dózisban, a  betegség alatt  lehetőleg ne narancslé, citromlé formájában!

Ezüstkolloid  Csodaszer, mely egy csomó vírussal, baktériummal elbánik. Torokfájás esetén gargalizáljunk vele 1-2 napig akár 2 óránként. Aztán napi 3 alkalomra térjünk át. Amúgy is jó, ha van a házipatikában. Bőrproblémák, gombásodás, külső lemosására, fertőtlenítésre, rengeteg mindenre jó..

-Homeopátia Komolyabb problémáknál a biztos siker érdekében kérd ki homeopátiás orvos segítségét.  De az alacsonyabb potenciájú szereket(C9,C12, C15) nyugodtan magad is kikeresheted a tüneteid alapján, pl. egy homeopátiás szerkeresőből az interneten.  Hosszú lenne itt részletezni azt a rengeteg szert, ami ilyen esetekben rendelkezésünkre áll, bátran tájékozódj, ajánlok itt egy lehetőséget:

https://www.natursziget.com/homeopatias-szerkereso

Ha a tünetek ténylegesen infuenzára utalnak:  láz, végtagfájdalmak, rendkívüli gyengeség, hidegrázás stb.. alkalmazd az Oscillococcinum nevű komplex homeopátiás szert, nagyon jól működik. A gyártó tanácsával ellentétben nem kell az egész fiolával beönteni a szádba, elég csak minimális mennyiséget, akkor is hat. Persze ha az egészet elszopogatod, akkor sem történik más, csak hamarabb elfogy a készleted. Nem a golyók száma számít.

Homeopátiás szereket nem tárolunk telefon, TV mellett. Fém eszközzel nem érünk hozzájuk.  Nyelv alatt elszopogatjuk őket, vagy egy korty vízben feloldva, műanyagkanállal elkeverve megisszuk. Lenyelve nem működnek, a száj nyálkahártyáján át szívódnak fel. Bevételük étkezéstől mérve legalább 20 különbséggel történjen.  Mentolos, kámforos szerekkel sajnos nem alkalmazhatók együtt, mivel ezek befolyásolhatják a hatásukat.

Fokhagyma Nekem egyszer az arcüreggyulladásommal miután semmi más nem segített, végül a fokhagyma bánt el. Sajnos a szaga brutális, de rendkívül hatékony csíraölő, elpusztít minden bacit az arcüregben. Ha néhány napig kibírjuk a szagát, csodát fog tenni velünk!

-Torokfájás esetén, ha tudod hol találod a talpadon a torok zónáját, nyugodtan, bátran kezelheted! Fájni fog egy kicsit, viszont  a torokfájás  javulni fog. J Naponta többször ismételheted a zóna masszázsát. Akár 2 óránként.  Ezüstkolloidos gargalizálással kiegészítve, másnapra szinte elmúlnak a tünetek. Persze ilyenkor ne hagyd abba, mert visszatér a probléma, legfeljebb ritkítsd a kezeléseket.